UWAGA! Strona korzysta z plików cookies przy statystykach i logowaniu. Pliki te pomagają w funkcjonowaniu strony. "Ciasteczka", których używamy są bezpieczne i nie mają szkodliwego wpływu na Twój komputer. Odwiedzając nasz serwis zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej informacji znajdziesz w zakładce Polityka prywatności
Standardy organizacji żywienia
STANDARDY ORGANIZACJI ŻYWIENIA UCZNIÓW W SZKOŁACH
Dostępność posiłków.

Wszystkim chętnym uczniom umożliwia się zakup posiłku śniadaniowego, posiłku obiadowego, a dzieciom najmłodszych (w szkołach podstawowych) również podwieczorku w okresie od pierwszego do ostatniego dnia nauki. Jednocześnie w szkole są podejmowane działania zmierzające do zwiększania ilości uczniów korzystających z żywienia prowadzonego przez szkołę, jako istotnego elementu profilaktyki zdrowia uczniów. Oferowane posiłki są planowane zgodnie z zaleceniami specjalistów w zakresie żywienia dzieci i młodzieży; uwzględniają potrzeby i oczekiwania uczniów – dietetyczne (np. dieta bezglutenowa), preferencje żywieniowe (np. potrawy chętnie jadane przez dzieci), możliwości konsumpcyjne (wielkość porcji). czytaj więcej
ZDJĘCIA
 Z  KONFERENCJIZ  WARSZTATÓW
 
POLITYKA  PRYWATNOŚCI
 
Patroni:
Partnerzy:
Partnerzy medialni: